613a8 p1010967
1622018 και η πατρίδα δέχεται από παντού προκλήσεις! Άλλοι θέλουν την Μακεδονία, άλλοι τα νησιά του Αιγαίου…

Η εθνική μας αξιοπρέπεια τσαλακώνεται καθημερινά από εξωτερικούς και –το χειρότερο– εσωτερικούς παράγοντες! Παρακολουθώντας τις νέες εξελίξεις η καρδιά μου φλογίζεται από αγωνία. Μέχρι πού θα φτάσει η αρπακτική διάθεση των … γειτόνων μας και πού θα σταματήσει η υποχωρητικότητα των υπευθύνων;
Όμως κάνω και μια δεύτερη σκέψη. Μήπως δεν μας φταίνε οι γείτονες ούτε οι υπεύθυνοι; Απομακρυνθήκαμε από τον Θεό σαν πρόσωπα και σαν λαός με την αμετανοησία μας και τώρα θερίζουμε τους πικρούς καρπούς της αποστασίας μας! Έτσι καταλαγιάζει μέσα μου η αγανάκτηση και αρχίζω να σκέφτομαι… Μήπως όλα αυτά τα επιτρέπει ο Θεός για να μετανοήσουμε; Για να επιστρέψουμε σε Εκείνον; Η φωνή του τελώνη «ο Θεός ιλάσθητι μοι τω αμαρτωλώ» που αντήχησε στους ναούς τήν πρώτη Κυριακή του Τριωδίου είναι ένα κάλεσμα για όλους μας! Με την αρχή της Σαρακοστής θέλω πολύ να βάλω και αρχή μετάνοιας.
Αλλά και μια άλλη απόφαση ζωηρεύει μέσα μου: περισσότερη προσευχή για την πατρίδα! Πιστεύω πως αν πέσουμε όλοι στα γόνατα θα ακούσει ο Θεός, όχι για εμάς αλλά για τους δικούς Του, για τα μικρά παιδιά! Η Ελλάδα γέννησε αγίους και μάρτυρες! Είναι ποτισμένο το χώμα της απ’ τα αίματα των μαρτύρων απ΄τους ιδρώτες των ασκητών απ΄τα δάκρυα όλων των Αγίων που θέλησαν να διαδώσουν το ευαγγέλιο σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Πιστεύω ακράδαντα πως δεν θα μας αφήσει ο Θεός μόνο και μόνο για τους αγίους Του! Αρκεί να μετανοήσουμε! Είναι στοργικός Πατέρας θα τρέξει αμέσως να μας λυτρώσει! Ξέρει ο Χριστός πως μόνο μαζί Του είναι ευτυχισμένος ο άνθρωπος και εφόσον βλέπει εμάς να φεύγουμε μακριά Του και να ατακτούμε σαν μικρά παιδιά, «μας τραβά λίγο το αυτί» για να συνέλθουμε, όπως έλεγε και ο Άγιος Παίσιος. Ας μην κλείσουμε τα αυτιά μας στην φωνή του Θεού! Και προσωπικά αλλά και σαν έθνος εἶναι ώρα να μετανοήσουμε!
Ας μην παροργίζουμε άλλο τον Κύριό μας! Μόνο ο Θεός θα σώσει την Ελλάδα, φτάνει να Του αφήσουν οι Έλληνες τόπο στην καρδιά τους και στην πατρίδα τους!
Αλλά αν το θέλημά Του είναι να υποφέρουμε λίγο τότε πάλι στα χέρια Του αφηνόμαστε και Του ζητάμε: «Μόνο μαζί Σου να είμαστε Κύριε κι ας γίνει ό,τι θέλει!».

Απελεύθερη

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Δεκέμβριος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved