IhsoysXristosΟ καιρός των διακοπών έφτασε και μέσα στο αμφιθέατρο οι περισσότεροι έχουμε το μυαλό μας στο τέλος των μαθημάτων παρά τα όσα– ενδιαφέροντα και μη– αναλύει ο καθηγητής.

Στο διάλειμμα τα σχέδια για τις διακοπές δίνουν και παίρνουν.

–Είναι δυνατόν 20 χρονών κοπέλα να εξαρτώμαι στις διακοπές από την οικογένειά μου;, ακούγεται το παράπονο της Έλενας που θα «αναγκαστεί» να πάει με την οικογένειά της στο χωριό, γιατί η γιαγιά τους περιμένει.

–Θα περάσουμε ΤΕΛΕΙΑ!, δηλώνει με ενθουσιασμό ο Φώτης αποκαλύπτοντας την εκδρομή στο χιονοδρομικό της Βέροιας που έχουν προγραμματίσει με την παρέα για ένα διήμερο μέσα στις διακοπές.

–Χριστούγεννα στο εξωτερικό! Σίγουρα θα είναι κάτι ξεχωριστό, ονειρεύεται η Χριστίνα και είναι σαν να έχει ξεκινήσει κιόλας το ταξίδι που φέτος θα κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

–Εσύ; με ρωτά η συμφοιτήτριά μου καθώς μπαίνουμε ξανά στο αμφιθέατρο για να προσγειωθούμε στη … σκληρή, και καθόλου γιορταστική πραγματικότητα, εσύ πώς θα γιορτάσεις τα Χριστούγεννα;

–Δε νομίζω ότι θα κάνω κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές. Θα γυρίσω στο πατρικό μου, θα δω λίγο τους δικούς μου, θα περάσουμε περισσότερο χρόνο μαζί… Τις μέρες αυτές τις έχω συνδέσει με οικογενειακές στιγμές. Μαζεύεται η οικογένεια στο σπίτι και …γιορτάζει.

–Όμως καθώς παρακολουθούσες τη συζήτηση, χαμογελούσες σαν κάτι ιδιαίτερο να είχες στο νου σου…

–Ναι… ξέρεις σκεφτόμουν πώς δέν χρειάζεται νά κάνεις κάτι ξεχωριστό γιά να απολαύσεις αυτές τις μέρες αρκεί να… τις γιορτάσεις.

–Δεν σε καταλαβαίνω…

–Θέλω να πω ότι ξεχάσαμε τι γιορτάζουμε. Δίνουμε περισσότερη σημασία στα στολίδια, στα γλυκά, στους προορισμούς των διακοπών μας και χάσαμε το νόημα και την ουσία των Χριστουγέννων, τη γέννηση του Χριστού. Αυτός είναι η ίδια η γιορτή, Αυτός είναι το νόημα των ημερών, για τη δική Του γέννηση προετοιμαζόμαστε 40 μέρες πριν τα Χριστούγεννα και για τη δική Του ενανθρώπηση συγκεντρωνόμαστε το πρωί της 25ης Δεκεμβρίου στο ναό. Η δική του γέννηση γεμίζει ελπίδα και χαρά την ανθρώπινη καρδιά όπου κι αν βρίσκεται. Γι» αυτό σου είπα ότι δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο αρκεί να ξέρεις γιατί γιορτάζεις…

Δεν ξέρω τι κατάλαβε η συμφοιτήτριά μου… Είναι δύσκολο… αν δεν το “χεις γευτεί ποτέ…

Όσο για μένα γυρνώ στο μικρό μου δωμάτιο και καθώς ετοιμάζω τα πράγματα για το ταξίδι μού έρχεται και πάλι στο νου η ερώτηση: «Εσύ πώς θα γιορτάσεις φέτος τα Χριστούγεννα;». Αν με ξαναρωτούσαν θα ήθελα να τους απαντήσω: «Θα τα γιορτάσω με τον Χριστό! Όχι μόνο ανήμερα, αλλά και τα προεόρτια, τα μεθεόρτια, ακόμη και τη νέα χρονιά! Με τον Χριστό! Και μου είναι αρκετό!».

Α.Α.

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Φεβρουάριος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved