20161007 163350Το κουδούνι της τελευταίας ώρας χτύπησε και τα παιδιά ορμούν βιαστικά να αφήσουν το σχολικό προαύλιο να βυθιστεί και πάλι στην ησυχία του.

Μαζεύω τα πράγματά μου με όσες δυνάμεις μου έμειναν και φορτωμένη από τα γεγονότα της ημέρας μπαίνω γρήγορα στο αυτοκίνητο, γιατί ο ουρανός είναι έτοιμος να ξεφορτώσει τα βαριά του σύννεφα. Η διαδρομή κάθε μέρα η ίδια και απαράλλακτη. Όμως σήμερα όλα είναι μουντά. Η ατμόσφαιρα υγρή, η θάλασσα σκοτεινή και το γειτονικό νησί δεν διακρίνεται πλέον καθόλου. Τα μολυβί σύννεφα θαρρείς πως καταβάλλουν όλες τους τις προσπάθειες, για να κάνουν τη διάθεσή μου όλο και πιο υποτονική.

Στο μυαλό μου στριφογυρίζουν συνεχώς όσα διαδραματίστηκαν και σήμερα στη μικρή σχολική μας κοινότητα. Οι άσχημες κουβέντες του Άγγελου, η ανυπομονησία και ο θυμός του Χαράλαμπου, τα δάκρυα της μικρής Λόλας και η ξαφνική επίσκεψη μιας μητέρας με επικριτική διάθεση συνδέθηκαν πολύ ταιριαστά με τον σημερινό καιρό, αν και αποτελούν ένα συχνό μοτίβο στο σχολείο του μικρού αυτού χωριού. Ένας αναστεναγμός βγήκε αβίαστα από μέσα μου και μια απορία εξέφρασαν τα χείλη μου «Θεέ μου, θα τα καταφέρω και αυτή την χρονιά;».

Όλα σκοτεινά, όλα μουντά γύρω… Σε μια στροφή του δρόμου στρέφω άθελά μου το βλέμμα προς τη θάλασσα. Λίγες αχτίδες του ήλιου παλεύουν με τα μολυβί σύννεφα, καταφέρνουν να τα διαπεράσουν και φωτίζουν μερικά τμήματα της θάλασσας. Η μπόρα πέρασε και ο ήλιος σιγά σιγά προβάλλει ξανά, για να φέρει φως και ζεστασιά στην πλάση. Ένα χαμόγελο διαγράφεται στα χείλη μου και μια γαλήνη πλημμυρίζει την ύπαρξή μου.

«Πόσα δόξα Σοι και πόσα ευχαριστώ, Κύριε, για την αχτίδα φωτός που στέλνεις στην ζωή μου και γεμίζεις με ελπίδα την καρδιά μου!»

Το μυαλό μου επιστρέφει και πάλι στα σημερινά γεγονότα. Όμως, τώρα μια ελπίδα γεννιέται μέσα μου πως όλα θα πάνε καλά. Ο ήλιος μπορεί να κρύφτηκε σήμερα από το μικρό μας σχολείο, όμως είναι σίγουρο πως λάμπει πίσω από τα βαριά σύννεφα που το σκέπασαν και θα ρίξει και πάλι μια αχτίδα φωτός. Αρκεί να έχω υπομονή και πίστη στη δύναμη και στη χάρη του Θεού. Εκείνος μπορεί νά πάρει την μπόρα και να φέρει γαλήνη και ηρεμία και στις καρδιές των μαθητών μου, όπως στη δική μου…

Ευγνώμονα και δεητικά υψώνω το βλέμμα μου στον συννεφιασμένο ακόμη ουρανό. Ξέρω όμως πως πίσω από τα σύννεφα ένας Πατέρας σκύβει αγαπητικά να ακούσει την ψυχή μου!

Ειρήνη Φιλοθέη

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Ιούνιος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved