η ευλογημενη σπορα 2Η γη είναι έτοιμη να δεχτεί τον σπόρο και να τον κρύψει βαθιά μέσα της. Σαν την μάνα θα τον σκεπάσει και θα τον φυλάξει από το κρύο του χειμώνα, για να μπορέσει να ξεπροβάλλει την άνοιξη τρυφερός βλαστός.

Τον ίδιο μήνα και μια άλλη σπορά συντελείται από μια άλλη μάνα. Η εκκλησία μας, η στοργική μητέρα, καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, στην αγκαλιά της, για να σπείρει βαθιά μέσα στις ψυχές των ανθρώπων το θείο σπόρο και να τους εφοδιάσει για τη μάχη του αγώνα.

Αυτό τον μήνα ο νους μου αναπολεί όμορφες παιδικές στιγμές στην αγκαλιά του κατηχητικού μου. Μικρό κορίτσι περίμενα με λαχτάρα αυτή την ευλογημένη ώρα, που με τα παιχνίδια, τα τραγούδια και την ιστορία, γέμιζε όλη την εβδομάδα μου με μια πρωτόγνωρη χαρά. Το καλοφτιαγμένο και περιποιημένο τετράδιο με τον τίτλο του μαθήματος, το σύνθημα και την εικονίτσα ήταν κύριο μέλημα μας και μέχρι τώρα αποτελεί ενθύμιο από μια ευλογημένη αρχή. Αργότερα, στα εφηβικά μου χρόνια το κατηχητικό αποτέλεσε ένα καταφύγιο, που η ψυχή μου έβρισκε ξεκούραση και έπαιρνε θάρρος για νέους αγώνες και καινούριο ξεκίνημα. Στ’ αλήθεια, πόσα «ευχαριστώ» χρωστώ στην κατηχήτριά μου, που ήταν πάντα εκεί και με περίμενε! Στην αρχή για να μου μάθει να κάνω το σταυρό μου και να προσεύχομαι και έπειτα για να με στηρίξει και να προσεύχεται αυτή για μένα!

Και τώρα ήρθε η σειρά μου. Η μάνα Εκκλησία με καλεί να γίνω συνεργάτης στο έργο της σποράς. Σ’ αυτό το έργο, στο οποίο γαλουχήθηκα και έμαθα να ζω τη χριστιανική ζωή, με δέχεται παρ’ όλη την αναξιότητα και τις αδυναμίες μου. Η προτροπή του Κυρίου «πορευθέντες μαθητεύσατε..» ηχεί μέσα μου δυνατά και μου δημιουργεί ένα ιερό καθήκον. Σε όποια γωνιά της πατρίδας μας και αν βρεθώ, να γίνω κι εγώ ένας μικρός ιεραπόστολος, να γνωρίσω τον Χριστό και σε άλλες ψυχές, για να γευτούν και αυτές τη χαρά.

Το κάλεσμα του Κυρίου. Η απάντηση δική μου. Δεν μένει παρά να συνειδητοποιήσω την τιμή, που μου κάνει ο ίδιος ο Κύριος, να γίνω ένας ψαράς ψυχών στο δικό Του επιτελείο˙ να αναλογιστώ τη μεγάλη ευλογία, που επέτρεψε ο Θεός στη ζωή μου από τα πρώτα μου χρόνια, να είμαι δική Του μαθήτρια και να δεχτώ τη θεία σπορά˙ να αντιληφθώ πως σε κάθε τόπο υπάρχουν ψυχές που διψούν για το λόγο Του και περιμένουν.

Κύριε, πόσα «δόξα Σοι» να σου αναπέμψω

για τη μεγάλη τιμή και ευλογία στη ζωή μου,

που με δέχεσαι συνεργό στο έργο της σωτηρίας των ψυχών!

Κύριε, πόσα «δόξα Σοι»

που με δέχεσαι παρ’ όλη την αναξιότητα και τις αδυναμίες μου!

Εσύ, Κύριε, αναπλήρωσε τις ελλείψεις

και δέξου την μικρή μου προσπάθεια.

Αμήν!

Ειρήνη Φιλοθέη

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Ιούνιος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved