Bald Eagle Stock by Crystalsm
Κάποιες φορές κάνουμε πίσω μπροστά στις νέες προοπτικές και στους καινούριους ορίζοντες που ανοίγονται στη ζωή μας, γιατί μόνο και μόνο φοβόμαστε τις αλλαγές. Είναι αλήθεια πως επιλέγουμε να αποφύγουμε ακόμα και κάτι αληθινά μεγάλο, γιατί μάθαμε να συμβιβαζόμαστε με όσα κατέχουμε μέχρι τώρα ως αναφαίρετα δεδομένα και να υποτασσόμαστε σ’ αυτά είτε μας αρέσουν και μας ικανοποιούν είτε όχι.

Λένε, πως ο αετός, ένα από τα μακροβιότερα αρπακτικά πτηνά, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 70 χρόνια ζωής, αν περίπου στο μέσο της ηλικίας του επιλέξει να πάρει μια πολύ γενναία απόφαση αλλαγής… Γύρω στα 35 του χρόνια ο αετός είναι πια ανίκανος να κυνηγήσει τη λεία του και να αμυνθεί στους εχθρούς του. Το κοφτερό του ράμφος έχει κυρτώσει τόσο, ώστε δεν του χρησιμεύει πια σε τίποτα. Το ίδιο και τα γαμψά του νύχια έχουν αρχίσει να γυρνάν προς τα μέσα και δεν μπορεί πλέον να αρπάξει την τροφή του με επιτυχία. Ακόμα κι αυτό το πέταγμά του στους ουρανούς, με το οποίο κατακτούσε τόσο θαυμαστά ύψη, έχει αρχίσει να τον δυσκολεύει, γιατί τα υπερήλικα και βαριά φτερά του κολλούν στο στήθος του και τον εμποδίζουν να πετάξει πολύ ψηλά.

Του μένουν, λοιπόν, μόνο δύο επιλογές. Ή να παραδοθεί στον θάνατο συμβιβαζόμενος και υποτασσόμενος σ’ αυτή την κατάσταση ή να περάσει μια επώδυνη διαδικασία αλλαγής, που όμως θα τον ανακαινίσει και θα του χαρίσει ακόμα 35 χρόνια ζωής. Οι περισσότεροι αετοί, όταν έρθει αυτή η ώρα, με δυναμισμό και χαλύβδινη θέληση χτυπούν και ξαναχτυπούν σ’ ένα βράχο το ράμφος τους μέχρι να το αποκόψουν εντελώς. Έπειτα περιμένουν να φυτρώσει το καινούριο, για να αρχίσουν με την ίδια διαδικασία να αποκόβουν ένα ένα τα νύχια τους. Όταν θα φυτρώσουν τα καινούρια τους νύχια θα πρέπει να μαδήσουν τα γερασμένα φτερά τους κι όταν κι αυτό ολοκληρωθεί, δηλαδή συνολικά μετά από 150 ημέρες, τότε ανακαινισμένοι πια και νικητές ενός δύσκολου αγώνα πραγματοποιούν τη διάσημη, πανηγυρική πτήση της Αναγέννησής τους και… ζουν 35 ακόμα χρόνια!

Πόσο μοιάζει η ιστορία του αετού με την πορεία ενός αληθινού Χριστιανού, ο οποίος δεν αρκείται στο λίγο αυτού του κόσμου, δεν συμβιβάζεται με τη νοοτροπία και την εφημερότητά του, δεν υποδουλώνεται στην ψευτιά και στα πάθη του, αλλά κάθε μέρα τολμά να ζει την ανατρεπτικότητα του ευαγγελίου και ν’ αγωνίζεται για την αλλαγή του εαυτού του «αποτασσόμενος το κακόν και κολλόμενος το αγαθόν» κατά την προτροπή του αποστόλου, δηλαδή, αποκόβοντας με θάρρος ό,τι σάπιο κι άχρηστο τον εμποδίζει, ώστε να πετά ψηλά και να γεύεται την αληθινή χαρά της ζωής! Φαίνεται πως θέλοντας ο ψαλμωδός λίγο μόνο να μας υποψιάσει για την πληρότητα και την ασύγκριτη ομορφιά της χριστιανικής ζωής, η οποία αγγίζει την αιωνιότητα και αξίζει να τη ζει κάθε νέος, αναφωνεί: «ανακαινισθήσεται ως αετού η νεότης σου»!

Μ.Χ.

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Ιούνιος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved