ad42ee3914224303b8aa8579d7ae145f
Αποδείξεις, θεωρήματα, πειράματα, στατιστικές. Αμέτρητες έρευνες –προσπάθειες της επιστήμης– να στηρίξει ο άνθρωπος όσα ανακαλύπτει, να τους βάλει γερά θεμέλια και έτσι να μπορέσει και ο ίδιος να στηριχτεί.

Μα τα στηρίγματα θέλουν προσοχή γιατί γίνονται σίδερα που εγκλωβίζουν και κάνουν τον άνθρωπο να χάνει ένα θαυμαστό κόσμο ο οποίος δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε διαγράμματα ή να χωρέσει σε δοκιμαστικούς σωλήνες. Και άλλοτε πάλι αυτά τα στηρίγματα που για χρόνια όλοκληρα του χάριζαν σιγουριά και την πεποίθηση της παντοδυναμίας του διαλύονται σαν κάστρα από άμμο και εκείνος μένει μετέωρος μπροστά στον άγνωστο ωκεανό.

Παρά ταύτα αποδείξεις ζητούμε όλοι… Και τώρα που ξεκινά η νέα χρονιά αποδείξεις ζητούμε, για να αρχίσουμε ένα καινούργιο βηματισμό που θέλουμε να μας βγάλει αποδεδειγμένα σέ ένα καλύτερο αποτέλεσμα από το περσινό… Ποια βιοθεωρία, ποια πρακτική, ποιο δρόμο και ποια μέσα να χρησιμοποιήσεις για να μην πάει χαμένος ένας ακόμη χρόνος ψάχνοντας τα μονοπάτια της πληρότητας, της επιτυχίας και της χαράς; Ποιος θα μας δώσει εγγυήσεις, αποδείξεις για το τελικό αποτέλεσμα;

Θέλεις αποδείξεις; Άνοιξε τυχαία το ημερολόγιο…Κάθε μέρα και μια καινούρια απόδειξη. Μορφές αγιασμένες που οι αιώνιες διαστάσεις τους σε βεβαιώνουν για την επιτυχημένη εκλογή, για την ασφαλή πορεία, για το ευλογημένο τέρμα. Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος με την παράδοξη, ασύμβατη και ασυμβίβαστη ζωή του να υπογράφει με το αίμα του τη συνέπεια λόγων και έργων. Η αγία Δομνίκη και οι συναθλήτριές της να εγγυώνται ότι σε τίποτα πνευματικό δεν είναι κατώτερη η γυναίκα. Ο Μέγας Αντώνιος να μας δείχνει ποιο ή μάλλον ποιος είναι Εκείνος που μπορεί να αποτελέσει το μοναδικό αληθινό θεμέλιο της ύπαρξης μας. Μια ζωή που τραγουδά αναστάσιμα πως: «Θεμέλιο αδέλφια είναι ο Χριστός». Ο Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων να αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη πως ζωντανός ο Θεός, ζει και ζητάει όλα τα ανθρώπινα για να τα κάνει για μας αιώνια. Ο Άγιος Αθανάσιος να αποδεικνύει αυτό που ξεπερνά ανθρώπινα μέτρα και την περιορισμένη γνώση μας. Οι Τρεις Ιεράρχες να αφήνουν πίσω καριέρες λαμπρές και περιουσίες τεράστιες για να γίνουν φώτα του λαμπρού Ήλιου της δικαιοσύνης, δική Του περιουσία. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο και όλοι μαζί μας παρέχουν τη μεγάλη απόδειξη: Ο δρόμος που φέρνει στην αναφαίρετη χαρά, στην αληθινή ελευθερία, στη στέρεη ελπίδα είναι ένας, ο Ιησούς Χριστός και ο νόμος του. Κάθε Άγιος που έφτασε στο τέρμα αυτού του δρόμου είναι και μία απόδειξη ότι το πείραμα πέτυχε!

Πέτυχε και μπορεί πάντα να πετυχαίνει! Κάθε Άγιος προσφέρει ξεκάθαρη την απόδειξη της εξίσωσης:

το φάρμακο της σωτηρίας ένα= τα δάκρυα του αμαρτωλού +του Χριστού το αίμα

Καλή εφαρμογή της εξίσωσης τη νέα χρονιά!

Χρυσή

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Ιούνιος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved