Δεκέμβριος! Από τις πρώτες κιόλας μέρες του μήνα παρατηρείται μια ασυνήθιστη κίνηση στους δρόμους της πόλης. Τα μαγαζιά φτιάχνουν τις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες και λειτουργούν σε ωράριο εορταστικό, ώστε να μπορούν όλοι να προμηθευτούν τα απαραίτητα δώρα για τις γιορτές.

Τα σπίτια στολίζονται και κάθε γειτονιά φωτίζεται από τα πολλά λαμπάκια. Όλοι τρέχουν να προλάβουν… πρέπει να είναι έτοιμοι όταν το ημερολόγιο δείξει 25!

Κάθε χρόνο τα ίδια! Αγωνιούμε να κάνουμε όλα αυτά που κάναμε και πέρσι, ίσως και περισσότερα αφού έτσι περιμένουμε ότι θα νιώσουμε μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση. Κάθε προετοιμασία, λοιπόν, γίνεται γιατί έτσι πρέπει, γιατί τα ίδια κάνουν όλοι. Ίσως και γιατί, μας νίκησε η συνήθεια. Κυλούν οι μέρες και εμείς περιμένουμε. Περιμένουμε να ξημερώσουν τα Χριστούγεννα. Πόσο γρήγορα όμως, τελειώνει και εκείνη η μέρα. Και είναι λίγοι εκείνοι που τα έζησαν αληθινά, που έζησαν τη γέννηση του Χριστού και προσκύνησαν τον Νεογέννητο Χριστό.

Ωστόσο αυτό το φαινόμενο δεν είναι και τόσο σύγχρονο. Ας κοιτάξουμε 2014 χρόνια πριν… για εκατοντάδες χρόνια οι Ισραηλίτες περίμεναν με αγωνία να δουν ποιος θα είναι ο ευλογημένος του Θεού, από τον οποίο θα γεννηθεί ο Σωτήρας, ο Βασιλιάς. Πόσοι, όμως, το αντιλήφθηκαν σαν γεννήθηκε; Ελάχιστοι. Εκτός από τη μητέρα του και τον μνήστορα Ιωσήφ, κάποιοι φτωχοί βοσκοί πού τον είδαν καί «εθαύμασαν» και κάποιοι σοφοί μάγοι που τον προσκύνησαν.

Αυτό συμβαίνει και σήμερα. Γιατί ο Θεός που γεννιέται είναι ο ίδιος που γεννήθηκε και τότε. Και Αυτός ο Θεός δε διαλέγει τα πιο καλοστολισμένα σπίτια, ούτε εκείνα με τα πλουσιότερα τραπέζια για να γεννηθεί. Αλλά διαλέγει καρδιές ταπεινές που δεν είχαν δώρα να Του προσφέρουν, Του χάρισαν όμως το θέλημά τους και προετοιμάστηκαν για τα Χριστούγεννα κάνοντας το Θέλημά Του. Ας ευχηθούμε τα φετινά Χριστούγεννα να είναι για όλους ευλογημένα..!

Ταβιθά

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Ιούνιος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved