αγ. ΑυγουστίνοςΟ Άγιος Αυγουστίνος χαρακτηρίστηκε ως «υιός των δακρύων» όχι μόνο γιατί η μητέρα του Μόνικα έχυσε ποταμούς δακρύων για τον ανήσυχο και παραστρατημένο γιο της, αλλά και γιατί ο ίδιος πόνεσε βαθιά και έκλαψε επειδή «αργά αγάπησε» τον Θεό.

Από την πρώτη του ηλικία ο Αυγουστίνος δέχτηκε την επίδραση δύο αντίθετων κόσμων. Από τη μια πλευρά η πιστή και ευλαβής μητέρα του, να του εμπνέει την πίστη και την αγάπη του Χριστού και από την άλλη πλευρά ο ειδωλολάτρης πατέρας του που τον επηρέαζε με την άσωτη ζωή του.αγ. Μόνικα

Η περίοδος της εφηβείας ήταν κρίσιμη για τον άγιο Αυγουστίνο. Έντονοι ηθικοί πειρασμοί τον περικύκλωσαν με σημεία ανησυχητικά για την ηθική του υπόσταση και εξέλιξη. Όταν ο Αυγουστίνος ήταν 17 ετών πέθανε ο πατέρας του μετανοημένος για την προηγούμενη ζωή του. Η αγία Μόνικα με τις θερμές προσευχές και το παράδειγμά της οδήγησε και τον σύζυγό της στη μετάνοια.

Ο άγιος Αυγουστίνος πήγε για ανώτερες σπουδές στην Καρχηδόνα. Ως νεαρός φοιτητής έζησε ζωή έκλυτη, από την οποία απόκτησε και ένα εξώγαμο τέκνο. Γίνεται οπαδός του Μανιχαϊσμού, ένα συνονθύλευμα περσικής, ελληνικής, ιουδαϊκής και χριστιανικής θρησκείας. Αργότερα, όμως, όταν βρέθηκε στα Μεδιόλανα (Μιλάνο) και γνώρισε τον επίσκοπο Αμβρόσιο, άρχισε σιγά-​σιγά να αλλάζει μελετώντας την Αγία Γραφή ώσπου βαπτίστηκε χριστιανός.

Η μητέρα του, η αγία Μόνικα βλέπει τον καρπό των πολλών δακρύων της και το αποτέλεσμα των προσευχών της και ευγνωμονεί τον Θεό για τaaaaο μεγάλο δώρο που της χαρίζει. Μετά από σύντομη ασθένεια αφήνει ειρηνικά και δοξολογικά την τελευταία της πνοή στην πόλη Όστια.

Όταν το 391 μ.Χ. ο άγιος Αυγουστίνος επισκέφθηκε κάποιους φίλους του στον Ιππώνα (στα παράλια της Νουμηδίας), ο επίσκοπος της πόλης Βαλέριος εκτιμώντας τα πλούσια χαρίσματά του, το πάθος της διδασκαλίας αλλά και τη βαθύτατη θεολογική του γνώση, τον χειροτόνησε πρεσβύτερο και αργότερα βοηθό επίσκοπο. Μετά την κοίμηση του Βαλερίου τον διαδέχθηκε στο θρόνο της Επισκοπής Ιππώνος το 396 μ.Χ.

Ποίμανε με σύνεση και διάκριση το ποίμνιό του για 34 ολόκληρα χρόνια και εκοιμήθη ειρηνικά σε ηλικία 76 ετών, στις 28 Αυγούστου 430 μ.Χ.

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Ιούνιος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved