AgiaAgrippina01
Καθετί στη ζωή μας επιδέχεται αλλαγή και καινοτομία. Η πιο εύκολη, γρήγορη και ορατή, γι΄ αυτό και πιο συχνή αλλαγή γίνεται στην εμφάνισή μας (αλλαγή ρούχων, αξεσουαρ, κομμώσεων). Έμφυτη είναι στον άνθρωπο η αναζήτηση του καινούργιου, η ανάγκη για αλλαγή, για πρόοδο.

Καθημερινά βιώνουμε τον φόβο του πρόσκαιρου. Η αβεβαιότητα, το άγχος και η ανασφάλεια είναι απτή και σκληρή πραγματικότητα. Έτσι μια αλλαγή στην κοινωνία και στη ζωή μας είναι όχι μόνο επιθυμία αλλά και ανάγκη. Είμαστε, όμως, έτοιμοι για μια αλλαγή ή μήπως μυστικά μέσα μας όλοι ελπίζουμε κι επιθυμούμε απλώς ένα θαύμα; Ένα θαύμα χωρίς να κοπιάσουμε, χωρίς να προσπαθήσουμε, χωρίς ν΄ αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού μου φέρνει στο νου τη μορφή μιας Αγίας. Μιας Αγίας, Ρωμαίας, που με θαύμα έσωσε την πόλη Καστέλλιο της Σικελίας και τους κατοίκους της από τους Αγαρηνούς που την πολιορκούσαν.

Η Αγία Αγριππίνα γεννήθηκε στην ξακουστή Ρώμη από περιφανείς και ισχυρούς γονείς. Είδε και παρακολούθησε τους αγώνες των Χριστιανών, τα φρικτά μαρτύριά τους, την πάλη τους με τα θηρία μέσα στο Κολοσσαίο. Παρ΄ όλα αυτά δε δείλιασε, δε φοβήθηκε. Αναζήτησε, γνώρισε και αγάπησε τον Χριστό καί εντάχθηκε στην Εκκλησία του. Κινούμενη από αγάπη σ΄ Αυτόν εφάρμοσε τον λόγο Του «αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν» και έκανε τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της: Διέθεσε την πατρική της περιουσία για τις ανάγκες των συνανθρώπων της, ζώντας αυτή η αρχοντοπούλα την εκούσια φτώχια. Διακόνησε με ταπείνωση, σεβασμό, ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση κάθε άνθρωπο –χριαστιανό ή ειδωλολάτρη– άρρωστο, φυλακισμένο ή φτωχό.

Η αμοιβή της αγάπης και της φιλανθρωπίας της; Συκοφαντείται από τους ειδωλολάτρες και οδηγείται στον άρχοντα, από τον οποίο και ανακρίνεται. Η Αγριππίνα ως Χριστιανή ομολογεί την πίστη της χωρίς δειλία. Ανταπόδομα των θυσιών της; Το μαρτύριο! Την μαστιγώνουν, την βασανίζουν, σπάνε τα οστά της, ώσπου τέλος την αποκεφαλίζουν.

Στις 23 Ιουνίου του 353μ.Χ. η Αγριππίνα «βαπτίζεται το βάπτισμα που και ο Κύριός της βαπτίσθηκε και πίνει το ποτήρι που και ο Χριστός που αγάπησε ήπιε».

Έχοντας μάθει στη ζωή μας να κυνηγάμε την ευμάρεια, την καλοπέραση και την οικονομική ισχύ, η ζωή των Αγίων περνά από μπροστά μας αδιάφορη και καθόλου ελκυστική.

Άξιζε τελικά η Αγριππίνα να θυσιάζει κάθε μέρα κόπο, χρόνο, θέλημα και ε­πι­­θυμίες; “Έζησε άραγε τη ζωή της” αρνούμενη τις προκλήσεις και τους πειρασμούς της τότε εποχής;

Αν σήμερα, μετά από 1662 χρόνια, στεκόμαστε με θαυμασμό μπροστά στη ζω­ή της και τη νιώθουμε κοντά μας κι ανάμεσά μας αυτό σημαίνει ότι η Αγριππίνα ΖΕΙ.

Αν ζητούμε πολλές φορές τις πρεσβείες της για τον πνευματικό μας αγώνα και βιώνουμε την αδελφική της συμπαράσαση, αυτό σημαίνει ότι η Αγριππίνα ΖΕΙ. Οι Άγιοι ζουν. Έζησαν, ζουν και θα ζουν! Αφού όπου υπάρχει η Ζωή, δεν μπορεί να υπάρχει ο θάνατος.

Αν πραγματικά ποθούμε κι εμείς να ζήσουμε, η λύση μας είναι η αλλαγή! Αλλαγή νοοτροπίας, αισθημάτων και επιθυμιών. Χρειάζεται ν΄ αλλάξουμε σκέψη, καρδιά και θέλημα. Βαπτισμένοι Χριστιανοί κι εμείς οφείλουμε να ντυθούμε “νου, σπλάγχνα και θέλημα Χριστού”. Και τότε δεν θ΄ αργήσουμε να δούμε την κοινωνική, οικονομική, πολιτική και προσωπική αλλαγή! Αξίζει να επενδύσουμε τη ζωή μας στο Χριστό! Αξίζει να ζήσουμε το θαύμα της ΖΩΗΣ!

Χριστίνα

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Απρίλιος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved