Δυστυχώς, οι διωγμοί κατά των Ορθόδοξων Χριστιανών δεν έχουν τέλος στη Μέση Ανατολή.diogmos

Στην Σελευκόπολη της Συρίας, μια πόλη με έντονο το ορθόδοξο στοιχείο, την Κυριακή των Βαΐων (24÷04÷2016) οι τζιχαντιστές βομβάρδισαν έναν ελληνορθόδοξο ναό, την ώρα μάλιστα της Θείας Λειτουργίας.

Η κατάμεστη από τους πιστούς εκκλησία δέχτηκε επίθεση με ρίψη ρουκετών. Αυτό όμως που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι ένα βίντεο, που δημοσιεύτηκε στό κανάλι τῆς ἐφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, καταγράφει τη στιγμή που όλο το εκκλησίασμα βρίσκεται όρθιο και ψάλλει με θέρμη το «Μεθ’ ημών ο Θεός», ενώ πέφτει στο κτήριο μια από τις ρουκέτες. Οι ενήλικες προσεύχονται και στα πρόσωπά τους υπάρχει γλυκύτητα και ειρήνη. Τα παιδιά, εμφανώς φοβισμένα, κλαίνε, αλλά συνεχίζουν να προσεύχονται. Κανείς δεν φεύγει από την εκκλησία, παρά τους βομβαρδισμούς.

Κι ενώ στην Ανατολή ο διωγμούς κατά των χριστιανών μαίνεται, στην Ελλάδα πολλοί πρόσφυγες που το τελευταίο διάστημα φτάνουν και διαμένουν εδώ, έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους να γίνουν ορθόδοξοι χριστιανοί. Μάλιστα, το Μέγα Σάββατο στην Αξιούπολη του Κιλκίς, βαπτίστηκαν 4 Σύριοι και 2 Ιρακινοί πρόσφυγες από τον Μητροπολίτη Γουμένισσας, Αξιουπόλης και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο. Όπως τόνισε ο ίδιος, οι πρόσφυγες διέμεναν στην Ειδομένη, καθώς είχαν αποκλειστεί στα ελληνοσκοπιανά σύνορα και δεν ήταν δυνατό να συνεχίσουν το ταξίδι προς την Κεντρική Ευρώπη. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν σε κέντρο φιλοξενίας κοντά στη Μητρόπολη Γουμένισσας. Εκεί, γνώρισαν την ορθόδοξη πίστη και ζήτησαν να κατηχηθούν και να βαπτισθούν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως δεν τους έγινε καμία νύξη ή υπόδειξη∙ μόνοι τους ζήτησαν να γίνουν μέλη της ορθοδόξου εκκλησίας. Η επιθυμία τους πραγματοποιήθηκε. Κατηχήθηκαν, από τον ίδιο τον σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες τους επί καθημερινής βάσης, και βαπτίστηκαν ορθόδοξοι χριστιανοί, με αναδόχους κατοίκους της Αξιούπολης. (βλ.: maxi​tis​.gr)

Ας δίνει ο Κύριος τη Χάρη του σε όσους διώκονται, ώστε με δύναμη και καρτερία να υπομένουν τους διωγμούς και τον σταυρό. Και ας χαριτώνει και τους νεοφώτιστους, ώστε η ζωή τους να είναι εν Χριστώ, και να αποτελούν παράδειγμα για άλλους αδελφούς που Τον γνωρίζουν τώρα.

Αγριππίνα

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Απρίλιος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved