2
Έτος του φωτός κηρύχθηκε παγκόσμια το 2015. Οι επιστήμονες σίγουρα έχουν να καταθέσουν για το φως τόσα και τόσα στοιχεία που ανακάλυψαν ύστερα από χρόνια ερευνών. Ωστόσο, δεν σταματούν… έχουν προσδοκίες ότι μέσα από τις έρευνες θα έρθουν στο φως νέα δεδομένα.

Η Εκκλησία βάζει μπροστά μας τούτο τον μήνα «το Φως εις αποκάλυψιν εθνών». Το παιδίον Ιησούς βασταζόμενος «αγκάλαις μητρικαίς» έρχεται στον Ναό. Πιστοί στον Νόμο ο Ιωσήφ και η Παρθένος Μαρία φέρνουν τον τεσσαρακονθήμερο Ιησού στον Ναό. Εκεί δύο ψυχές αφοσιωμένες στον Θεό γεμάτες από θεία ελπίδα αξιώνονται όχι μόνο να συναντήσουν αλλά να πληροφορηθούν από το Άγιο Πνεύμα ότι ο αναμενόμενος Λυτρωτής του κόσμου βρίσκεται μπροστά τους. Σκιρτά η καρδιά! Υποδέχεται (αυτό σημαίνει Υπαπαντή) την προσδοκία των εθνών… Και αρχίζουν και οι δυο σεβάσμιες μορφές να προφητεύουν. Ο πρεσβύτης Συμεών κρατά στα χέρια του Αυτόν που κρατά τον σύμπαντα κόσμο. Όλος χαρά αναφωνεί το «νυν απολύεις τον δούλον Σου, Δέσποτα…» και συνεχίζει στρεφόμενος στην Παναγία με τα προφητικά λόγια «ιδού ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών… και σου δε αυτης την ψυχήν διελεύσεται ρομφαίαν…». Τα λόγια του πρεσβύτη Συμεών επιβεβαιώνει και η γηραιά προφήτιδα Άννα.

Τι μεγάλα γεγονότα διαδραματίζονται στο Ναό των Ιεροσολύμων! Σε ένα τόσο πολύβουο μέρος, μυστικά και αθόρυβα, Αυτός που είπε: «Εγώ ειμί το Φως του κόσμου» φωτίζει τις ψυχές που Τον καρτερούσαν! Κι αυτό γίνεται αιώνες τώρα… Το Φως, το αληθινό Φως είναι μία συγκλονιστική πραγματικότητα που όμως την απολαμβάνουν μόνο όσοι έχουν δέκτες, όσοι το ψάχνουν, όσοι το λαχταρούν. Οι άλλοι θαμπώνονται από τα τόσα φώτα που ανάβουν γύρω και παραμένουν ανυποψίαστοι στον «σκοτεινό» περίβολο του Ναού… Δίπλα τους είναι το Φως αλλά δεν το αντιλαμβάνονται, δεν το βλέπουν…

Κρινάκι

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Ιούνιος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved