90«Κάθε 5 λεπτά ένας χριστιανός θα­να­­τώ­νεται για την πίστη του! Πάνω από έ­να δισε­κα­τομ­μύριο χριστιανοί σε όλο τον κόσμο δι­ώ­κονται για την πίστη τους». Αυτό ήταν το πό­ρισμα του ετήσιου συνεδρίου του Ορ­γανισμού για την Ασφάλεια και τη Συν­εργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕOSCE) το 2013 στα Τίρανα της Αλβανίας (ΠΗΓΗ: aktines.blogspot.gr,heil​gap​.blogspot​.gr, greekc​i​t​i​zen​.pblogs​.gr κ.α.).

Το μεγαλύτερο ποσοστό διώξεων που καταγράφονται λαμβάνει χώρα σε μουσουλμανικά και ολοκληρωτικά κράτη. Τι μπορεί να πει κανείς για τη βία και την ωμότητα εναντίον των χριστιανών στο Ιράκ και τη Συρία, με αποκορύφωμα την απαγωγή 2 μητροπολιτών στο Χαλέπι από φανατικούς ισλαμιστές; Αλλά και για τα εκατοντάδες βίντεο όπου χριστιανοί, ακόμα και την ύστατη στιγμή του μαρτυρίου τους, δεν απαρνούνται την πίστη τους στον Χριστό και αποκεφαλίζονται από ισλαμιστές που φωνάζουν με φανατισμό: «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος! Θάνατος στους χριστιανούς!»…

Στη Βόρεια Κορέα ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε στο εκτελεστικό απόσπασμα τα μέλη ενός μουσικού συγκροτήματος της χώρας κατηγορώντας τους για ανη­θι­κό­τη­τα και για κατοχή ενός αντιγράφου της Αγίας Γραφής!!! Αμέτρητα και τα πε­ριστα­τι­κά χριστιανών που βασανίστηκαν, διώχθηκαν και πέθαναν για την πίστη τους στις χώ­ρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Ο χριστιανισμός διώχθηκε και διώκεται ακόμα και σήμερα, σε μια εποχή που μοιάζει ανεκτική απέναντι στη διαφορετικότητα. Κι αν όλα αυτά τα γεγονότα εναντίον των χριστιανών μας φαίνονται υπερβολικά, βγαλμένα από άλλους κόσμους, άλλες εποχές και άλλες κοινωνίες, πρέπει να αναρωτηθούμε: Μήπως είμαστε καλά βολεμένοι, δηλώνουμε ανέξοδα χριστιανοί και την ώρα που αδελφοί μας θυσιάζονται για την πίστη τους στο Χριστό, εμείς αναρωτιόμαστε αν όλα αυτά είναι αληθινά; Οι εικόνες φρίκης όμως και οι καταγγελίες των εγκλημάτων δεν αφήνουν περιθώρια. Μάλλον εμείς πρέπει να ταρακουνηθούμε από τη θέση μας και να αλλάξουμε στάση· τουλάχιστον να γονατίσουμε και να ζητήσουμε ενίσχυση για τους αδελφούς μας και συγχώρεση για μας.

Αγριππίνα

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Ιούλιος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved