Ξερεις να λες το Πατερ Ημων
Δεν έχει κλείσει ακόμα τα 2 χρόνια της ζωής του σ’ αυτή τη γη, τό μικρό παιδί πού κρατῶ στά χέρια μου. Με προτεταμένο το χεράκι του επαναλαμβάνει με επίμονη φωνή: «μπαμπά, μπαμπά».

Καθώς γυρνώ το βλέμμα στην κατεύθυνση που μου δείχνει με το χέρι του αντικρίζω την εικόνα του Κυρίου… Μένω ακίνητη και απορώ… Κοιτάζω μια το παιδί που επιμένει και παρακαλεί και μια την εικόνα του Χριστού που ευλογεί… Το σηκώνω και κείνο με μια ανέκφραστη χαρά ασπάζεται την εικόνα… Δάκρυα γεμίζουν τα μάτια μου και μια προσευχή αναπέμπει η καρδιά: «Πάτερ ημών, φύλαξε και ευλόγησε τα παιδιά»…

Τα μικρά παιδιά που διαθέτουν δέκτες και η καρδιά τους είναι ανέπαφη από καθετί ακάθαρτο, με την απλότητά τους γίνονται δάσκαλοι στους σοφούς και σπουδαγμένους της γης…

Πόσες φορές δεν έχουν ὁμολογήσει τα χείλη μας αὐτή τήν ἀλήθεια, στό Σύμβολο της Πίστεως; «Πιστεύω εις έναν Θεό, Πατέρα Παντοκράτορα…». Μεγάλα νοήματα αποτυπωμένα και διατυπωμένα τόσο απλά για να γνωρίσει ο άνθρωπος την τιμή που του κάνει ο Πλάστης και Δημιουργός του να τον υιοθετήσει, να του χαρίσει έναν Πατέρα, Θεό Παντοκράτορα! Αυτόν τον ίδιο που έπλασε τ’ αστέρια, Αυτόν που γέμισε την πλάση με τα θαυμαστά Του μεγαλεία, Αυτόν που κρατά στην χούφτα Του τα πάντα, τον κόσμο ολόκληρο κι όμως αδιάκοπα στηρίζει το βλέμμα Του πάνω μου, πάνω σου… Αν είχαμε καθαρή καρδιά και πίστη σαν των μικρών παιδιών θα το βιώναμε στην καθημερινότητά μας καί θα νιώθαμε τότε να γίνεται ανάλαφρος ο ζυγός της, οι αγωνίες, τα προβλήματά της.

Κρινάκι

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Δεκέμβριος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved