μήπως πήραμε τη ζωή μας λάθος 1
Η είδηση πως ένας τυφλός κι ένας χωρίς χέρια φύτεψαν μαζί 10.000 δέντρα μέσα σε μια δεκαετία μου έφερε στο νου το ερώτημα του ποιητή αν «πήραμε τη ζωή μας λάθος». Δύο ανήμποροι σωματικά και κοινωνικά “αποκλεισμένοι” άνθρωποι πώς κατάφεραν να συνεργαστούν; Τι τους οδήγησε στη συνεργασία;

Η πρώτη απάντηση είναι η συναίσθηση της ανεπάρκειας. Η γνώση της αδυναμίας. Η αυτογνωσία. Με λίγα λόγια, η ταπείνωση και η παραδοχή πως ο άνθρωπος “μπορεί να είναι μεγαλοδύναμος, αλλά δεν μπορεί να είναι παντοδύναμος”. Η εμφανής έλλειψη ενός μέλους του σώματός τους, τους οδήγησε στην αναζήτηση ενός ισοδύναμου.

Ακόμη, οι δύο αυτοί Κινέζοι δεν περιορίστηκαν εγωιστικά στην κάλυψη του προσωπικού κενού τους. Αλλά οραματίστηκαν! Στην αδιαφορία και την ανεπάρκεια της πολιτείας και της κοινωνίας για τον τόπο τους, ο JiaHaixia και ο JiaWen­qui συναισθάνθηκαν και προέβλεψαν την ανάγκη να προστατεύσουν το χωριό τους από τις πλημμύρες. Οραματίστηκαν μια ζωή καλύτερη, προσφέροντας ένα κομμάτι του χρόνου και των δυνάμεών τους στο κοινωνικό σύνολο. Οραματίστηκαν μια ζωή πιο “φυσική”, πιο κοντά στη θεόσδοτη φύση μας, παραμερίζοντας το “εγώ” για χάρη του “εμείς”.

Στο λυκόφως του χρόνου δεν είναι τυχαίο το γεγονός της ενανθρώπησης του Χριστού, ο οποίος από αγάπη στα πλάσματά Του, αν και Παντοδύναμος Θεός, συνεργάστηκε με το αδύναμο ανθρώπινο γένος. Ταπεινώθηκε για να μας λυτρώσει και να μας χαρίσει την ελπίδα για μια καλύτερη και ανώτερη ζωή!

Τη νέα αυτή χρονιά που ξημερώνει ας αλλάξουμε προσανατολισμό! Ας παλεύουμε για μια καθημερινότητα με σεβασμό και κατανόηση, γιατί χωρίς αυτά δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Με αγάπη, ταπείνωση και αυτογνωσία, γιατί χωρίς αυτές τις αρετές δεν μπορούμε ελεύθερα να οραματιστούμε και να εκπληρώσουμε τους πόθους και τον σκοπό μας!

Αυτήν τη χρονιά «ας δώσουμε τα χέρια και ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο!»

Καλή και φωτεινή χρονιά!!!

Χριστίνα

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Φεβρουάριος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved