δ«Ο Φιλόσοφος της αγίας οικογενείας»

μον. Ολυμπιάδος Ντίτορα

έκδ. Ι.Μ. Αγ. Αθανασίου Αγκαθιά Ημαθίας

Γρηγόριος Νύσσης. Μια ανήσυχη φύση, που δεν αρκούνταν στο μέτριο. Ρωτούσε, προβληματιζόταν, φιλοσοφούσε.

«Μητέρα αυτός ο μικρός ο Γρηγόριος με δυσκολεύει αφάνταστα. Κάνει απρόβλεπτες ερωτήσεις, που με αφήνουν άφωνη. Δεν ξέρω τι να απαντήσω…»

Αρνήθηκε την μοναχική ζωή, με πάθος δήλωνε στην αδελφή του Μακρίνα ότι δεν θα την ακολουθήσει στην απόφαση της να μονάσει μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια. «Αν όλοι σε ακολουθήσουν εγώ δεν θα το κάνω ποτέ», δήλωνε και κατέληξε να γίνει ο συγγραφέας του εγκωμίου της παρθενίας.

Ποιος είσαι Γρηγόριε; Εσύ που αμέλησες το βάπτισμα σαν κάτι δεύτερο ή εσύ που

καταφέρνεις επειτα από σκληρές μάχες να γράψεις «ομολογώ εν βάπτισμα εις άφεσην αμαρτιών»; Ένας κοσμικός νέος, που έπαιζες στον ιππόδρομο και στό θέατρο ή ο επίσκοπος που μόνος του

διαφύλαξε την ορθοδοξία;

Αν θέλουμε να προσεγγίσουμε περισσότερο αυτόν τον Άγιο της Εκκλησίας, ένα πρώτο βήμα θα ήταν η ανάγνωση του βιβλίου «ο Φιλόσοφος της αγίας οικογένειας» της συγγραφέως μοναχής Ολυμπιάδος Ντίτορα.

Μ.Η.Κ

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Ιούνιος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved