21635«Λόγος περί μετανοίας», αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου

Διασκευασμένος στη νεοελληνική.

Είναι γνωστός στους περισσότερους ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης για το μεγάλο συγγραφικό του έργο, πόσοι όμως έχουμε, μελετήσει έστω και κάτι λίγο από αυτό;

Mε τη διασκευή μέρους του έργου του Αγίου στη Νεοελληνική, οι εκδόσεις της «Συνοδείας Σπυρίδωνος ιερομονάχου Νέας Σκήτης Αγίου Όρους» το καθιστούν προσιτό σε όλο το αναγνωστικό κοινό. Ειδικότερα κυκλοφορούν: «Ο Αόρατος Πόλεμος», «Συμβουλευτικό Εγχειρίδιο ή Περί φυλακής των πέντε αισθήσεων», «Η Ωδή της Θεοτόκου», «Λόγος περί Μετανοίας», «Νέα Κλίμαξ» κ.ά.

Θα αναφερθώ σύντομα στο έργο «Λόγος περί Μετανοίας», το οποίο είναι τμήμα του μεγαλύτερου έργου του αγίου Νικοδήμου «Εξομολογητάριον». Καθώς το μελετούσα αναθεώρησα τις γνώσεις μου, για το τι σημαίνει μετάνοια και πώς μπορούμε να την αποκτήσουμε στην καθημερινότητά μας. Με λίγα λόγια και αρκετά παραδείγματα ο Άγιος διαχωρίζει την πραγματική μετάνοια, από την απλή εξομολόγηση, που αν δεν προσέξουμε μπορεί να αποβεί από σωτήρια, επιζήμια. Αν θέλεις, λοιπόν, να ζήσεις τη μετάνοια που τόσο τονίζει η περίοδος της Μ. Σαρακοστής, σίγουρα πρέπει πρώτα να γνωρίσεις την αληθινή της μορφή. Γι’ αυτό σου συνιστώ αυτόν τον μικρό οδηγό ως βοήθημα.

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Ιούνιος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved