Εικόνα1

Στα χέρια του Θεού

π. Ιωάννης Μπρεκ

Κείμενα Πίστης και Ελπίδας

Ο π. Ιωάννης Μπρεκ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1939. Σπούδασε θεολογία στα Πανεπιστήμια Brown και Yale και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. Όχι πολύ μετά τις σπουδές του, ασπάστηκε την Ορθόδοξη πίστη. Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων ερμηνευτικής θεολογίας και Βιοηθικής.

Το βιβλίο του «ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» με τράβηξε αρχικά με τον τίτλο του καθώς περιηγούμουν σε ένα βιβλιοπωλείο. Αποδείχθηκε όμως συνολικά ενδιαφέρον γιατί όταν τελικά το ξεκίνησα, δεν μπόρεσα να το αφήσω και το τέλειωσα σε δυο απογεύματα… Αποτελείται από «κείμενα πίστης και ελπίδας», χωρισμένα σε τέσσερις ενότητες διαφορετικής θεματολογίας. Πιο συγκεκριμένα παραθέτω μερικούς τίτλους ανά ενότητες:

ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ

Αυτοί οι άλλοι, ο Παράδεισός μας

Στα χέρια του Θεού

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Ο τόπος της καρδιάς

Ο δικός μας πόνος και οι θλίψεις του Χριστού

Πάσχει ο Θεός

Νηστεύουμε ακόμη;

Σιωπή και ησυχία

  • Μας τιμωρεί ο Θεός;

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟΝ ΙΩΝΑ

«Ουκ έστιν ωδε»

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

  • Καταφύγιο προσευχής

Αυτό που ιδιαίτερα μου άρεσε είναι η αμεσότητα στον λόγο του συγγραφέα και τα πολλά παραδείγματα που χρησιμοποιεί από την καθημερινή ζωή, παρουσιάζοντας και την πρακτική εφαρμογή όσων θεμελιώθηκαν θεωρητικά. Η γλώσσα απλή και κατανοητή στον κάθε αναγνώστη καθιστά το βιβλίο ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα, συνδυάζοντας το «τερπνόν μετα του ωφελίμου».

Α.Χ.

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Ιούνιος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved