Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Αγαπημένο μου Φοιτητικό Ημερολόγιο,

Πόσο ευλογημένο στ’ αλήθεια αυτό το καλοκαίρι!

Έπειτα από την ιδιαίτερη κατασκηνωτική περίοδο μέσα στη Χάρη του Παράκλητου και τη γιορτή της Μητέρας Παναγίας, ο Θεός μας χάρισε μια ακόμα ευλογία, τη μετακατασκηνωτική συνάντηση στην αυλή του Ναού της Θείας Αναλήψεως. Αδέλφια επί τω αυτώ, κοινή προσευχή, τραγούδι σε ρυθμό μετακατασκηνωτικό και συμπνευματισμός μέσα από την κοινή μελέτη. Μπροστά μας ξεδιπλώθηκε η ζωή ενός Αγίου με μηνύματα πιο επίκαιρα από ποτέ κι ας συμπληρώνονται φέτος 300 χρόνια από τη γέννησή του.

45

Λίγες ημέρες πριν από τη γιορτή του , ο διδάσκαλος του γένους ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ήρθε και στάθηκε ανάμεσά μας. Θαυμάσαμε την αφοσίωσή του στον Θεό, την ασκητική ζωή του και τη λαχτάρα του να βοηθήσει τους αδελφούς να ελευθερωθούν από τον ζυγό των παθών και του Τούρκου κατακτητή. Η λαχτάρα του αυτή τον ωθεί να αφήσει τα αγιασμένα χώματα του Αγίου Όρους στο οποίο σπούδασε και ασκήτεψε για να βρεθεί με την ευλογία του Πατριάρχη στο καμίνι της σκλαβωμένης πατρίδας. Με το σύνθημα «μηδεὶς τὸ ἑαυτοῦ ζητείτω, ἀλλὰ τὸ τοῦ ἑτέρου ἕκαστος» (Κορ. Α’ 10,24) ξεκινάει να οργώσει όλη σχεδόν την Ελλάδα παλέυοντας να ανακόψει το κύμα του εξισλαμισμού που μάστιζε τους Έλληνες οι οποίοι ήταν βυθισμένοι σε πνευματικό σκοτάδι. Ιδρύει 210 σχολεία, διδάσκει έμπρακτα την αγάπη και την ελεημοσύνη, μαθαίνει στους Χριστιανούς να κάνουν σωστά το Σημείο του Σταυρού, προφητεύει και θαυματουργεί.

67

Αγωνίζεται για την ιερότητα της αργίας της Κυριακής προτρέποντας τους Χριστιανούς να μην εργάζονται την ημέρα που είναι αφιερωμένη στον Κύριο. Οι Χριστιανοί ακούγοντας τα κηρύγματα του Αγίου αποφασίζουν να αλλάξουν τα παζάρια της Κυριακής το Σάββατο, την ιερή ημέρα των Εβραίων. Οι Εβραίοι έμποροι θορυβούνται και καταδίδουν τον Άγιο Κοσμά στον Κουρτ-​Πασά. Ο Άγιος Κοσμάς επισφραγίζει τη διδασκαλία του για την ιερότητα της Κυριακής με το μαρτύριό του. Στις 24 Αυγούστου 1779 ο Άγιος του Θεού μαρτυρεί δι’ απαγχονισμού στο Κολικόντασι της Βόρειας Ηπείρου. Την ημέρα αυτή εκπληρώνεται η μεγάλη του επιθυμία να χύσει το αίμα του για τον Χριστό που πάνω στον Σταυρό έχυσε το δικό Του αίμα για τη σωτηρία μας. Κι είναι αυτή η άγια επιθυμία του καρπός αγώνα, άσκησης και θυσίας για τον Θεό και τους αδελφούς.

43

Άγιε Ισαπόστολε Κοσμά πρέσβευε στον Θεό να μας χαρίζει το δικό σου αγωνιστικό φρόνημα, τη δική σου ιεραποστολική φλόγα!

Φοιτήτρια

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Φεβρουάριος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved