Αγαπημένο μου φοιτητικό ημερολόγιο, 3Μαρτ16

Στη συνάντησή μας αυτή τη φορά συζητήσαμε κάποιες απορίες μας.

Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα:
• Είναι διαφορετικό ένας άνθρωπος να πιστεύει από το να θρησκεύει. Ὁ πιστός άνθρωπος προσπαθεί καθημερινά να κάνει το θέλημα του Θεού. Δεν συμβιβάζεται με την πτώση του. Στη δοκιμασία δε γογγύζει, αλλά λέει: «Θεέ μου, δος μου τη δύναμη, τη Χάρη Σου να αντιμετωπίσω τη δοκιμασία.»
• Οι χλιαροί της Αποκαλύψης. Χλιαρός είναι ένας άνθρωπος που νιώθει αυτάρκης, βολεύεται και νομίζει ότι είναι εντάξει και ότι δεν έχει ανάγκη να μετανοήσει. Λόγω αυτής της κατάστασης ο χλιαρός δεν γίνεται ζεστός μόνο ψυχρός μπορεί να γίνει, ενώ ο ψυχρός έχει μια ελπίδα κάποτε να αναζητήσει το Θεό λόγω κάποιου γεγονότος που θα συμβεί στη ζωή του.
• Ἡ προσευχή δεν είναι ζητιανιά, ούτε πάρε-​δώσε με το Θεό, είναι επικοινωνία. Λέμε τις ανάγκες μας στο Θεό, γιατί είναι Πατέρας μας, αλλά αυτό που ζητάμε είναι πολύ μικρό μπροστά σε αυτό που ζούμε όταν προσευχόμαστε αληθινά.
• Το σχέδιο που έχει ο Θεός για τον καθένα μας είναι η σωτηρία μας. Δεν μας το επιβάλλει όμως, γιατί μας έπλασε ελεύθερους. Θέλει και τη δική μας υπογραφή, την πίστη μας.

Φοιτήτρια

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Ιούνιος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved