25Φεβρ16

Αγαπημένο μου φοιτητικό ημερολόγιο,

Αυτή την Πέμπτη σταθήκαμε μπροστά σε μια ιερή προσωπικότητα που η Εκκλησία μας γιόρτασε στις 23 Φεβρουαρίου, τον Άγιο Πολύκαρπο.

Είναι ανάγκη να στεκόμαστε σε τέτοιες ιερές μορφές για να μας γίνονται έμπνευση, είναι αυτές που θα μας μιλήσουν για το τέλος του δρόμου. Οι Άγιοι είναι οδοδείκτες στη ζωή μας. Όταν μελετά κανείς τη ζωή τους γίνονται μία έμπνευση, μία ώθηση, μία επιθυμία να προσπαθήσει κανείς να ακολουθήσει τα ίχνη τους.
Πολύκαρπος, και όντως ο Άγιος αυτός όπως δηλώνει το όνομά του ήταν γεμάτος από καρπούς πνευματικούς. Ήταν μαθητής του ευαγγελιστή Ιωάννη. Ο Πολύκαρπος ανήκει στους Αποστολικούς Πατέρες της Εκκλησίας μας. Ήταν επίσκοπος της Εκκλησίας της Σμύρνης. Για το έργο και τον αγώνα του μιλούν όχι μόνο οι μαθητές του αλλά και οι εχθροί του. Πάλεψε πολύ με τους αιρετικούς και ιδιαίτερα με τον Μαρκίωνα, τον αιρεσιάρχη. Οδηγήθηκε στο μαρτύριο σε ηλικία 86 χρονών και όταν ο ανακριτής τον κάλεσε ν’ αλλάξει την πίστη του, ο Πολύκαρπος απάντησε: «86 χρόνια δουλεύω στον Κύριό μου και σε τίποτε δεν με αδίκησε, πώς μπορώ να Τον αρνηθώ;». Διατάχτηκε να καεί ζωντανός αλλά οι φλόγες δεν ακούμπησαν τον Άγιο ώσπου δόθηκε εντολή να τον σκοτώσουν με ξίφος.
Ο Πολύκαρπος μας αφήνει μεγάλα μηνύματα. Σήμερα δεν υπάρχει το μαρτύριο του αίματος, υπάρχει ένα άλλο μαρτύριο, η προσπάθεια που κάνει ο πιστός να υποτάσσεται στο θέλημα του Θεού, ο χριστιανός που αγωνίζεται να υποτάξει τη φιλαυτία του στο θέλημα του Θεού είναι μάρτυρας. Το ν’ αγωνίζομαι να μάθω να συγχωρώ και ν’ αγαπώ αυτούς που μου έκαναν όποιο κακό είναι μαρτύριο.

Φοιτήτρια

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Φεβρουάριος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved