Αγαπημένο μου φοιτητικό ημερολόγιο,23 4

Το θέμα της σημερινής μας συνάντησης ήταν μια δήλωση, μια ανακοίνωση και μια υπόσχεση του Κυρίου μας μετά την Ανάσταση.

23 4 2015Μία δήλωση καταπληκτική: «Ἀνεβαίνω προς τον πατέρα μου και πατέρα υμών», ο άπειρος, ο αιώνιος, ο Παντοδύναμος Θεός που δεν είναι απόμακρος, απροσπέλαστος, απρόσιτος γίνεται όχι απλά Θεός μου αλλά Πατέρας μου.
Μία ανακοίνωση ἐντυπωσιακή: «εδόθη μοι πάσα εξουσία εν ουρανώ και επί γης». Ως τέλειος Θεός δεν έχασε ποτέ την εξουσία Του, εδώ ο Ιησούς μιλάει σαν άνθρωπος. Μετά την Ανάσταση το αναστημένο σώμα του Κυρίου, η ανθρώπινη φύση μας, δοξάζεται. Κι όλοι οι πιστοί ως τέκνα Θεού έχουμε την ίδια δόξα. «Είσαι του Βασιλιά των βασιλιάδων γιος», έχεις την εξουσία να είσαι παιδί του Θεού. Τίποτε δε θα σε βλάψει, ούτε ο διάβολος, ούτε ο κόσμος, ούτε ο θάνατος.
Μία υπόσχεση αδιάψευστη: «Ιδού εγώ μεθ υμών ειμί έως της συντελείας του αιώνος». Ο πιστός όταν βρίσκεται σε προβλήματα κρατώντας αυτή την υπόσχεση ως άγκυρα μπορεί να ζει έξω από τα προβλήματά του. Έτσι εξηγείται πως ο χριστιανός μπορεί να μένει ειρηνικός ακόμη και χαρούμενος μέσα στις θλίψεις.

Φοιτήτρια

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Ιούνιος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved