Αγαπημένο μου φοιτητικό ημερολόγιο,5 3

Εβδομάδα εξωτερικής ιεραποστολής αυτή που διανύουμε και στο φοιτητικό σήμερα είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε ένα υπέροχο βίντεο για τη ζωή των ανθρώπων στις χώρες όπου υπάρχει ορθόδοξη ιεραποστολή.

5 3 2015Η συγκίνηση ήταν μεγάλη! Θαυμάσαμε τον κόπο των διακόνων του Θεού, μα και τη λαχτάρα των ανθρώπων για Θεό, την αγάπη, τη χαρά.
Το θέμα που μας απασχόλησε στη συνέχεια είχε την αφορμή του στην Κυριακή που μας πέρασε. Η Κυριακή της Ορθοδοξίας με την ανάμνηση της αναστήλωσης των εικόνων και το θρίαμβο της Εκκλησίας κατά των αιρέσεων, αποτελεί ένα κάλεσμα ορθοδοξίας και ορθοπραξίας. Μας καλεί να θεμελιώσουμε τη ζωή μας πάνω στο Βράχο της Πίστεως, τον Κύριό μας, ώστε μαθητεύοντας στις αλήθειες — δόγματα της Εκκλησίας και αγωνιζόμενοι για τη διασφάλιση και τήρησή τους, να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και να κερδίσουμε τη σωτηρία.
Στο «Σύμβολο της Πίστεως» και στο «Συνοδικό» της Κυριακής της Ορθοδοξίας συνοψίζονται τα δόγματα των Οικουμενικών Συνόδων. Η απαγγελία και η μαθητεία μας στο «Πιστεύω» μας ασφαλίζουν και μας εμπνέουν να μένουμε σταθεροί στην πίστη. Σε αυτό αποκαλύπτεται η τριαδικότητα του Θεού, που ξεπερνά τη λογική μας, αλλά βιώνεται με την μετάνοια, την ταπείνωση, την αγάπη, την πίστη. Μακάρι με πίστη ακράδαντη, ομολογία σταθερή και προσδοκία ζωντανή, όπως δηλώνουν τα τρία ρήματα του «Συμβόλου της Πίστεως» (πιστεύω, ομολογώ, προσδοκώ) αφορώντες εις τον την πίστεως Αρχηγόν, εμπνεόμενοι από τους αγίους, να αγωνιζόμαστε για να κερδίσουμε το στεφάνι του Ουρανού.

Φοιτήτρια

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Φεβρουάριος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved