11 12

Αγαπημένο μου φοιτητικό ημερολόγιο,

Τελευταία συνάντηση του φοιτητικού πριν τη χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση της επόμενης Πέμπτης και το κλίμα ήταν πολύ εορταστικό και προετοιμαστικό για να ζήσουμε αληθινά Χριστούγεννα μαζί με το Χριστό.

Στις μέρες μας, που για άλλη μια φορά επαληθεύεται η προφητεία του Συμεών ότι ο Χριστός θα είναι σημείο αντιλεγόμενο, που οι περισσότεροι επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στις εξωτερικές προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα και έχουμε χάσει το πραγματικό νόημα της Θείας Ενανθρωπήσεως για τη σωτηρία μας, πώς μπορούμε να ζήσουμε αληθινά, λυτρωτικά Χριστούγεννα;

gennisi tou xristou 2

Η Εκκλησία με τους ύμνους, τις γιορτές των αγίων και των προφητών, τα αναγνώσματα μας βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση. Μας προσφέρει την ιστορία των Χριστουγέννων, το θαύμα της προφητείας και μας καλεί να γίνουμε κοινωνοί του γεγονότος με την μετάνοια, την πίστη και τη συμμετοχή μας στο Ποτήριο της Ζωής, να βγούμε από τον τάφο της συνήθειας και να αγωνιστούμε να μιμηθούμε τις αρετές της Θεοτόκου. Και τότε θα ζούμε αληθινά Χριστούγεννα κάθε στιγμή και θα δοξολογούμε το Θεό που έγινε άνθρωπος για να μας συναντήσει και να μας σώσει. Κι αυτή τη χαρά της Γεννήσεως του Θεανθρώπου στις καρδιές μας που θα βιώνουμε με την αληθινή, διαρκή μετάνοια μας, θα τη σκορπούμε και στους συνανθρώπους μας, καθότι από εκείνη την Άγια Νύχτα που ταπεινώθηκε ο Ύψιστος για να υψώσει εμάς, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ευτυχεί μόνος!

Φοιτήτρια

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Φεβρουάριος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved