Αγαπημένο μου φοιτητικό ημερολόγιο,4 12

Στη συνάντηση του φοιτητικού σήμερα μελετήσαμε το θέμα της μελαγχολίας.

Η μελαγχολία σαν ομίχλη απλώνεται και σκεπάζει την όψη και τον ψυχικό κόσμο του ανθρώπου, ενώ ο ίδιος δυσκολεύεται να εξηγήσει την προέλευσή της.
Το φάσμα των αιτιών είναι μεγάλο και αγγίζει τον εσωτερικό κόσμο του κάθε ανθρώπου. Ο φθό­νος, η ζήλεια, οι ανησυχίες για το μέλλον, οι θλιβερές αναμνήσεις, η έρευνα της προσ­ωπικότητάς μας μόνο κάτω από το πρίσμα της λογικής, η έλλειψη μιας ωφέλιμης α­πασχόλησης είναι μερικές από τις αιτίες της μελαγχολίας που οδηγούν σε αθυμία, κα­τάθλιψη, απελπισία…
Ωστόσο, αν από την αρχή στηρίξουμε την ελπίδα μας στο Θεό, ζητώντας τη βοήθειά του, και δούμε με αισιοδοξία τις καταστάσεις που έχουμε να αντιμε­τω­πί­σου­με, μπορούμε να προλάβουμε τη μελαγχολία.
Η επικοινωνία με έναν πνευματικό, η συν­εχής άσκηση, η μετάνοια, η ειλικρινής εξομολόγηση, η καλλιέργεια της αν­τί­στα­σης, η αγαπητική προσφορά στους άλλους οδηγούν σε μια εσωτερική κάθαρση του ε­αυ­τού μας και προλαβαίνουν ή βοηθούν να αντιμετωπιστεί η μελαγχολία.

Φοιτήτρια

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Φεβρουάριος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved