13 11

Αγαπημένο μου φοιτητικό ημερολόγιο,

Το θέμα της αποψινής μας συζήτησης ήταν ο ψυχικός κόσμος της γυναίκας.

«Τις πιο έγκυρες πληροφορίες για αυτό το θέμα μπορεί να μας τις δώσει ο Δημιουργός της γυναίκας. Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα από την πλευρά του άνδρα, γεγονός που φανερώνει ότι την έπλασε ομοούσια βοηθό του άνδρα. Η γυναίκα είναι ίση με τον άνδρα ηθικά και πνευματικά, αλλά όχι σωματικά. Είναι ίση, αλλά όχι όμοια. Ο άξονας της προσωπικότητας του άνδρα περνά από το μυαλό του, ενώ της γυναίκας από την καρδιά της. Η γυναίκα δεν μένει ούτε στιγμή χωρίς να αγαπά ή να μισεί. Είναι ετεροκεντρική, όταν δίνει γεμίζει η ίδια και η μοναδική αμοιβή που ζητά είναι η αναγνώριση. Είναι ανθεκτικότερη από τον άνδρα στις εξωτερικές προσβολές, πληγώνεται όμως βαθιά όταν η προσβολή προέρχεται από την οικογένειά της.

Foithtiko 13 11 2014 Στο πλαίσιο της συζυγίας, η γυναίκα έχει ανάγκη την προστατευτική αγάπη του άνδρα της και από την αναγνώριση του έργου της, ενώ ο άνδρας θέλει την εκτίμηση και το θαυμασμό της γυναίκας του και την υποτακτική της αγάπη. Αυτό δεν είναι καταπιεστικό για τη γυναίκα, διότι προσφέρει ελεύθερα, το κάνει από αγάπη. Η γυναίκα έχει εκτεταμένη συναισθηματική επιφάνεια, ζει εντονότερα τη λύπη και τη χαρά. Ο ψυχικός πόνος για αυτή είναι χειρότερος από τον σωματικό.

Πριν τον ερχομό του Χριστού, ακόμα και στις πολιτισμένες χώρες όπως η Ελλάδα, η γυναίκα θεωρούνταν ζώο ή πράγμα, λόγω της σχετικά μικρότερης σωματικής της δύναμης. Ο Χριστιανισμός την εξύψωσε. Ο Χριστός είχε και μαθήτριες, ο Απόστολος Παύλος είχε και συνεργάτριες και είπε το «ουκ ένι άρσεν και θήλυ», κάτι πολύ ανατρεπτικό για εκείνη την εποχή. Στην Εκκλησία μας και ο άνδρας και η γυναίκα έχουν το ίδιο δικαίωμα στην Ορθόδοξη πνευματικότητα, μια και τρέφονται με το ίδιο Σώμα και Αίμα Χριστού και στοχεύουν στην αγιότητα. Αντίθετα, ο υλιστικός φεμινισμός, ο οποίος πρέσβευε ότι η γυναίκα είναι όμοια με τον άνδρα, όχι μόνο δεν την εξύψωσε, αλλά την αλλοτρίωσε».

Φοιτήτρια

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Φεβρουάριος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved