30 10

Αγαπημένο μου Φοιτητικό ημερολόγιο,

Επιτέλους! Έφτασε η ώρα για ακόμα μια φοιτητική συνάντηση. Αυτή η Πέμπτη ήταν ιδιαίτερη, καθώς έγινε η επίσημη υποδοχή των πρωτοετών φοιτητριών.

Η τελετή υποδοχής περιλάμβανε ένα μικρό θεατρικό από τις φοιτήτριες και ακολούθησε η ομιλία. Το θέμα της αποψινής συνάντησης μας ήταν η χαρά και η αλήθεια. Ο άνθρωπος είναι ζητιάνος της χαράς και κυνηγός της αλήθειας. Αλήθειες και χαρές υπάρχουν πολλές, όμως ο άνθρωπος θέλει την Αλήθεια, που θα απαντά σε όλα τα ερωτήματά του και τη Χαρά, που θα Foithtiko 30 10 2014bείναι διαρκής και αμετάπτωτη. Όσοι όμως μιλούν για χαρές και δίνουν υποσχέσεις αναφέρονται στην αρχή του δρόμου. Το τέλος του δρόμου παραμένει ένα ερωτηματικό βαθιά ριζωμένο στην ανθρώπινη ύπαρξη, παρόλο που πολλοί επιλέγουν να αδιαφορήσουν γι» αυτό ή να αρκεστούν σε υποκατάστατα. Κι όμως.… μας περιμένει κάποιος που όχι μόνο μας αποκαλύπτει την αλήθεια, αλλά ο ίδιος είναι η Αλήθεια που απαντά σε όλα τα ερωτηματικά μας. Είναι ο αρχηγός της πίστης μας, ο Χριστός. Είναι ο μόνος που μιλά για το δρόμο, την αρχή, την διαδρομή, το τέλος του. Δεν αποκρύπτει τις δυσκολίες της αγωνιστικής πορείας, στέκεται όμως συνοδοιπόρος και βοηθός μας. Ο δρόμος ανηφορικός, μα η προσπάθεια αξίζει καθώς ο προορισμός είναι η Ανάσταση και η αιώνια ζωή. Είναι υψηλός στόχος η κατάκτηση της γνώσης. Ας μην ξεχνάμε όμως πως τον άνθρωπο τον κάνει η ανθρωπιά, η αρετή, η αλήθεια και η χαρά!

Φοιτήτρια

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Φεβρουάριος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved