αφισα16Πέμπτη 17 Νοεμβρίου και το Φοιτητικό αλλάζει μορφή. Μεταφερόμαστε στο Φίλυρο για να παρακολουθήσουμε ένα ξεχωριστό συνέδριο, που έγινε από φοιτήτριες, με τίτλο «Τα αποτυπώματα του Θεού».

Μέσα από σύντομες και απλουστευμένες επιστημονικές εισηγήσεις ταξιδέψαμε στο μικρό σύμπαν του ανθρώπινου οργανισμού με τις θαυμαστές του λειτουργίες. Ένα σύμπαν πολυπλοκότερο από το σύμπαν που μας περιβάλλει, πλασμένο με τόση σοφία. Μία σοφία που μόνο θεϊκή θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί, καθώς το τελειότερο πλάσμα φέρει ανεξίτηλα τα Αποτυπώματα του Δημιουργού του.
Τα θέματα που παρακολουθήσαμε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου από φοιτήτριες των ανάλογων ειδικοτήτων ήταν τα εξής: Ξεκινήσαμε από τις θεωρίες που διατύπωσε ο ίδιος ο άνθρωπος για την καταγωγή του, μένοντας περισσότερο στη θεωρία της εξέλιξης. Συνεχίσαμε με τον ρόλο του DNA στην μοναδικότητα του ανθρώπου και τις προσπάθειες που έκανε ο άνθρωπος να το χαρτογραφήσει. Ακολούθως, ασχοληθήκαμε με το κέντρο ελέγχου των ανθρώπινων λειτουργιών, τον εγκέφαλο και ιδιαίτερα με τη διαδικασία της μνήμης και της μάθησης. Τέλος, ενημερωθήκαμε σχετικά με τη συντήρηση του ανθρώπινου σώματος, μέσω της σωστής διατροφής και της σωματικής άσκησης.
Η οργάνωση και η παρουσίαση του Συνεδρίου έγινε από την ομάδα «αγία Αργυρή».

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Φεβρουάριος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved