δ.Αφρούλα
Κυριακή 16 Οκτωβρίου. Ήρθε η μέρα για το 5ο φοιτητικό μας συνέδριο και η χαρά μας διπλή, καθώς συνοδευόταν από διήμερη εκδρομή!

Πρώτος σταθμός του ταξιδιού μας το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Κοζάνη, όπου ο πατήρ Αυγουστίνος μας ξενάγησε στους χώρους του ησυχαστηρίου και μας χόρτασε με τα πλούσια κεράσματα και τα ωφέλιμα λόγια του σχετικά με την ιστορία του μοναστηριού και τις εμπειρίες του από την αντιαιρετική δράση. Επόμενη στάση, και κύριος προορισμός μας, η Πτολεμαΐδα, όπου επισκεφθήκαμε το οικοτροφείο της Χριστιανικής Ελπίδας και χαρήκαμε τη φιλοξενία των αδελφών. Στον ίδιο χώρο, την επόμενη μέρα, μετά τη μελέτη του Θείου Λόγου, πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου με θέμα: «Διαδίκτυο. Να μπει κανείς ή να μην μπει;». Ευτυχώς οι εισηγήσεις δεν ήταν τόσο βαθυστόχαστες φιλοσοφικά όσο οι υπαρξιακοί στοχασμοί του Άμλετ, αλλά αντιθέτως ήταν πλήρως ενημερωτικές για το θέμα του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τόσο από την επιστημονική όσο και από την κοινωνική και ηθική σκοπιά. Πιο συγκεκριμένα, υπήρχαν πέντε εισηγήσεις:

1. Ιστορία του Διαδικτύου

2. Υγεία και Διαδίκτυο

3. Εθισμός στο διαδίκτυο

4. Κοινωνικά Δίκτυα

5. Ασφαλής περιήγηση

Προτού επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη κάναμε μια σύντομη στάση στη μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας, όπου προσκυνήσαμε τα λείψανα της Οσίας Σοφίας της εκ του Πόντου και μάθαμε το θαυμαστό βίο της. Μακάρι ο Θεός να μας χαρίσει πολλές τέτοιες εμπειρίες!

Φοιτήτρια

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Ιούνιος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved