καλανταστουςδρομους23 12μολυβι

Αγαπημένο μου φοιτητικό ημερολόγιο,

Χριστούγεννα 2014 και όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκαν προπαραμονές Χριστουγέννων τα γνωστά μας «Κάλαντα στους δρόμους» της Θεσσαλονίκης. Πάνω από εκατό ψυχές συγκεντρωθήκαμε για να μεταφέρουμε το χαρμόσυνο μήνυμα της γεννήσεως του Χριστού στην αγορά και σε όσους επέλεξαν να την επισκεφθούν εκείνη την ημέρα για τα «τελευταία ψώνια» πριν τα Χριστούγεννα. Με κιθάρες, ακορντεόν, τρίγωνα και τουμπερλέκι, συντονισμένες οι καρδιές και οι φωνές στον ίδιο παλμό, ψάλαμε και φέτος πως «ετέχθη ημίν σήμερον Σωτήρ». Από όπου περνούσαμε, μοιράζαμε έντυπο το χριστουγεννιάτικο μήνυμά μας: «Η θεϊκή του αγάπη τον οδηγεί στα σκληρά μονοπάτια της γης…έρχεται να συναντήσει εσένα κι εμένα…» μέσα στα τόσα προβλήματα. «Τα φετινά Χριστούγεννα να στραφούμε στον νεογέννητο Χριστό», έλεγε το μήνυμα. Να δεχθούμε τα δώρα Του «την ειρήνη, την αγάπη, την ελπίδα…». Ακόμη, το μήνυμα μιλούσε για μετάνοια και συγχώρεση, λέξεις ίσως άγνωστες στον ταλαίπωρο σύγχρονο άνθρωπο.
Άνθρωποι περαστικοί, άλλοι μοναχικοί και σκυθρωποί, άλλοι βιαστικοί, και άλλοι κουρασμένοι αλλά χαρούμενοι συγχρόνως, δέχονταν το Χριστουγεννιάτικο αυτό μήνυμα. Μικροί και μεγάλοι, στέκονταν για λίγα λεπτά να ακούσουν τα κάλαντα, ενώ άλλοι έβγαιναν από τα μαγαζιά τους να μας προϋπαντήσουν ή να μας κεράσουν.
Κι εμείς τραγουδούσαμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας και ευχόμασταν μυστικά με όλη τη δύναμη της καρδιάς μας:«ίσως κινήσει κάποιος να “ρθει, Θεέ μου, να σε βρει!»…


Φοιτήτρια

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Ιούνιος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved