36.800

Πέμπτη 27.10.2014Αγαπημένο μου φοιτητικό ημερολόγιο,

Συχνά αγνάντευα από το παράθυρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το μουσείοπου βρίσκεται απέναντι και είχε γεννηθεί μες στο μυαλό μου το αίνιγμα: «Τι άραγε να κρύβεται μέσα σε αυτό το μουσείο;». Και η επιθυμία μου να το επισκεφθώ επιτεέλους εκπληρώθηκε και μάλιστα με τις καλύτερες συνθήκες! Ξημέρωσε 27η Οκτωβρίου, παραμονή της Εθνικής μας Επετείου και οι φοιτήτριες συγκεντρωθήκαμε στην είσοδο του Πολεμικού Μουσείου. Εκεί συναντήσαμε τον

κ. Κώστα Γκιουλέκα, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να μας ξεναγήσει στο χώρο του μουσείου.

Αρχίσε η ξενάγηση και σε κάθε βήμα ένιωθα πως ξετυλίγονταν μπροστά μου η ιστορία και φωτίζονταν πολλές άγνωστες πτυχές της. Κάθε έκθεμα και μια συγκλονιστική ιστορία, ένα κομμάτι στο ματωμένο ψηφιδωτό της θυσίας! Γνωρίσαμε ιστορίες ανθρώπων που η αγάπη τους γι» αυτόν τον τόπο δεν λογάριασε πόνο και κόπο ώστε δε δίστασαν να δώσουν το αίμα τους για να τον σώσουν! Το αίσθημα της ευγνωμοσύνης μεγάλωνε μες στην ψυχή μου! Ίσως, αυτή η επίσκεψη, ήταν το καλύτερο μνημόσυνο, ένα «ευχαριστώ» σε αυτούς τος άγνωστους μάρτυρες της πατρίδας μας!

Η ώρα πέρασε, πήγε τρεις.…. Αναχωρήσαμε γεμάτες ενθουσιασμό για όλα αυτά που μάθαμε! Πέρασα στο δρόμο απέναντι, σε λίγο θα βρισκόμουν πάλι πίσω από αυτό το παράθυρο, άλλα αυτή τη φορά είχε γεννηθεί μέσα μου, μια ελπίδα, μια ελπίδα πως όπως και τότε έτσι και τώρα θα νικήσουμε!

Φοιτήτρια

Ο καθένας μας, όσο μικρός κι αν είναι, είναι μεγάλος για τον αιώνιο Θεό.

come

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί! Να πλοηγηθούμε μαζί στην Ελπίδα που χαρά ζει. Και γιατί ζει χαρά και χαράζει τώρα και στο διαδίκτυο; Γιατί είναι ωραίο όταν πλοηγούμαστε να μοιραζόμαστε! Να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας για πρόσωπα που μας εμπνέουν, για γεγονότα που μας προβληματίζουν, για βιβλία που μίλησαν μέσα μας αλλά και για να ανταλλάζουμε ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις και πολλά ακόμη θέματα. Καλώς ήρθες!

Έλα να πλοηγηθούμε μαζί

Ιούνιος 2017
Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Πολυμέσα

Cred­its| Επικοινωνία|Sitemap|

Copy­right © 2016. Ελπιδικό Φοιτητικό Σώμα. All Rights Reserved